Onze oorsprong Previous item Tenue Next item Evenementen

Onze oorsprong

Stichting Onderzeedienst Veteranen, is een nieuwe stichting, welke, na drie jaar pionieren, is ontstaan naar een gezamenlijk idee van Ben, Eelco en Johan, om meer erkenning en waardering te creëeren voor Onderzeedienst veteranen, om hun belangen te kunnen behartigen.

Hierin hebben wij aanvulling gezocht in de vorm van mede Onderzeedienst veteranen, die hetzelfde voor ogen hebben en zich met dezelfde drijfveren inzetten.

Ook hebben we twee flipperdragers, die door omstandigheden geen veteraan zijn, als vrijwilligers voor onze stichting, die zich vanaf dag 1 met ziel en zaligheid hebben ingezet voor ons!

Dit alles mede naar aanleiding van een stuk, geplaatst in Checkpoint 3 2015, waarin door Jeroen van Zaalen en Henk-Jan Kuin, twee oud commandanten, voor het eerst een boekje open hebben gedaan over de geheime missies van de Onderzeedienst.

Ook hebben twee, onlangs uitgekomen, boeken ons gesterkt om deze stichting op te richten;

“out of area” van Anselm van der Peet

“in het diepste geheim” van Jaime Karremann, waarvan op deze pagina http://ozdveteranen.nl/algemeen-2/ een teaser staat, van de eerste 10 bladzijden!

Deze stichting zet zich in voor erkenning en waardering van Onderzeedienst Veteranen en hun thuisfront, in de breedste zin des woords, binnen de mogelijkheden van de Nederlandse wet.
Wij willen graag inventariseren wie wij, nu en in de toekomst, aan kunnen schrijven voor relevante zaken zoals evenementen, defilé veteranendag, etc., maar ook om er achter te komen hoeveel personen, met een “Flipper”, veteraan zijn en eventueel recht hebben op overheidshulp.

Concreet houdt dit het volgende in:

Wij zetten ons actief in voor alle onderzeedienst veteranen, welke een Onderzeedienst missie op hun naam hebben staan.


Enkele wapenfeiten tot nu toe:
* Defilé veteranendag.
* Awarenes bewerkstelligd binnen de politiek, militaire en
politieke top en bij de Nederlandse bevolking.
* Dit heeft rechtstreeks bijgeleverd aan meer personen die
recht hebben op de Veteranenstatus.